ves aball < Torna als projectes

Universitat Internacional per la Salut dels Pobles

Web del projecte

La IPHU (Universitat Internacional per la Salut dels Pobles) és una escola d’activisme per al dret a la salut que es proposa ajuntar activistes d’Europa i arreu del món, obrint un espai d’aprenentatges, empoderament i col·laboració que contribueixi a enfortir els moviments per la salut. L'any 2021 s'ha organitzat per primera vegada a Catalunya en el marc del projecte Salut, Drets, Acció que impulsem amb Medicus Mundi. 

Salut, Drets, Acció té una trajectòria de 10 anys, impulsada inicialment com una campanya de Medicus Mundi Mediterrània (MMmed) i Quepo. A partir de 2020, Salut, Drets, Acció es reconverteix en un procés i s'ha enxarxat amb moviments socials i col·lectius vinculats al dret a la salut tant a Catalunya com arreu del món, fins arribar a organitzar, per primera vegada al país, la International People’s Health University (o Moviment per la Salut dels Pobles).

Amb l'IPHU a Barcelona volem que l'experiència d’aprenentatge permeti a les participants desenvolupar habilitats i coneixements que els siguin útils en el seu rol activista com a agents de canvi, i que alhora puguin contribuir a dissenyar estratègies col·lectives per a impulsar les lluites pel dret a la salut, la Salut per a Totes, tant a escala local com global.

 

 

A partir de 2020, Salut, Drets, Acció ha impulsant dinàmiques d’enxarxament (local i internacional), d’aprenentatge, de comunicació, sensibilització i incidència. Pel que fa a l’enxarxament, el procés busca aconseguir aliances locals amb moviments feministes, climàtics, antifeixistes, etc.; i també aliances internacionals amb el principal moviment internacional pel dret a la salut com és el People’s Health Movement.

L'equip d'SDA hem promogut, per primer cop a Catalunya, la International People’s Health University. L’equip de formadores i col·laboradores de l'IPHU està format per activistes, professors i professionals de llarga i diversa experiència en les lluites pel dret a la salut arreu del món, des de les Filipines fins a Moçambic o Argentina, passant pel Regne Unit, Bèlgica o Catalunya. Compartiran els seus coneixements en qüestions relacionades amb la salut i els sistemes sanitaris, i també les seves experiències com a activistes en defensa del dret a la salut.

Les participants són persones activament implicades en moviments per al dret a la salut, o interessades a contribuir-hi, i que vulguin guanyar capacitats i crear vincles col·lectius que contribueixin als moviments locals i internacionals.

Equip

Direcció i acompanyament estratègic Oriol Josa | Coordinació Raquel Bonell | Producció Ariadna Seuba | Disseny gràfic Chus Portela | Edició audiovisuals Marina Freixa i David Serrano | Subtitulat Paula Fernández | Comunicació digital Jordi Salvia i Mar Redondo | I l'equip de Medicus Mundi Mediterrània

IPHU 2021
IPHU 2021
IPHU 2021
IPHU 2021
IPHU 2021
IPHU 2021
IPHU 2021
IPHU 2021
IPHU 2021
IPHU 2021
IPHU 2021
IPHU 2021
IPHU 2021
IPHU 2021

Materials