ves aball < Torna als projectes

La Salut #NoEraAixò

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Web del projecte

Una sanitat en precari, amb llargues llistes d’espera i un personal esgotat per les males condicions laborals. Un sistema on els recursos públics es destinen a serveis privatitzats de baixa qualitat, i sense mecanismes per saber quin és el destí final dels diners. Davant d'aquesta situació, des del projecte Salut, Drets, Acció que coordinem amb Medicus Mundi Mediterrània, hem impulsat la campanya "La Salut #NoEraAixò". 

Conceptualització de campanya - HackaCom

Inspirades en les guerrilles de hackers vam voler unir el coneixement de desenes d'activistes amb el de desenes de professionals de la comunicació per idear i crear, en un sol dia, una campanya de comunicació política. Així doncs, amb l'ajuda d'activistes pel Dret a la Salut i de treballadores i col·laboradores de Quepo, vam donar forma a una campanya pel 7 d'abril, Dia Mundial de la Salut. De la hackacom va sorgir la idea de la campanya, el briefing, el concepte, una part de l'estratègia i el lema. 

Il·lustració i disseny gràfic

En col·laboració amb la il·lustradora Ana Yael s'han creat deu il·lustracions que han donat sentit en la campanya de comunicació, creant un imaginari visual que genera empatia amb frases que connecten amb diferents realitats relacionades amb la precarietat, la privatització i la desigualtat. 

Pàgina web

Per tal de coordinar la campanya, s'ha creat una onepage amb tots els continguts de la campanya, el manifest i les adhesions. 

Vídeos de testimonis

Amb la voluntat de crear una campanya a xarxes socials participativa i apel·lativa, s'han generat un seguit de vídeos on diferents persones que han viscut de primera mà els efectes de la precarietat, la privatització i la desigualtat del sistema de salut i dels determinant socials de la salut com son la pobresa energètica o la contaminació i la crisi climàtica, expliquen les seves experiències i criden a la mobilització.

Equip

Coordinació i conceptualització Cristina Mañas Rubio | Participació Uri Josa | Redacció de continguts Alexandre Casanovas | Comunicació digital Mar Redondo i Justel | Il·lustració Ana Yael | Disseny gràfic i web Chus Portela | Audiovisuals Raquel Bonell | Producció Ariadna Seuba | Muntatge Marina Freixa

Mesa de trabajo4_156.jpg
Mesa de trabajo4_155.jpg
Mesa de trabajo4_153.jpg
Mesa de trabajo4_154.jpg
Mesa de trabajo4_152.jpg
Mesa de trabajo4_151.jpg