ves aball < Torna als projectes

Les coses bones de la vida

Acció Comunitària - Ajuntament de Barcelona

Web del projecte

A través de cinc històries personals, la sèrie "Les coses bones de la vida" ens mostra com l’acció comunitària canvia la vida dels veïns i les veïnes, i la fa més plena, més alegre, més col·lectiva i arrelada. "Les coses bones de la vida" forma part del projecte Associa't 2019.

Amb "Les coses bones de la vida" presentem una sèrie d’històries personals, en cinc capítols (formats per un vídeo i un reportatge), que ens acompanyen per entendre com l’acció comunitària canvia la vida dels veïns i les veïnes, i les fa més plenes, més alegres, més col·lectives i arrelades.

I és que l’acció comunitària, sigui on sigui, té un principi que es posa al centre: construir per a totes les veïnes la possibilitat i la pràctica d’una vida que sigui digna de ser viscuda.

Teixir espais de solidaritat mútua

Per aconseguir-ho, cal un compromís personal, és clar, però cal també, i sobretot, un component genuí d’allò comunitari: fer-ho juntes. Teixir espais de solidaritat mútua, divertir-se, treballar la terra, cuinar, dissenyar i cosir vestits, reunir-se entorn de taules comunitàries i, també, organitzar-se i fer front juntes a les adversitats i a les injustícies.

Aquesta trama col·lectiva, de construcció, d’afrontar les dificultats, personals i de grup, i de construir l’esperança, la trobaràs al rerefons de cada un dels capítols de la sèrie. Però, tot i així, el que pren la veu principal, protagonista, de cada minireportatge són les històries personals de veïns i veïnes, que juntes viuen i fan florir al seu barri ‘Les coses bones de la vida’: Trobar-nos bé (cap.1); Formar part (cap. 2); Els fruits que fem créixer (cap. 3), Arribar a casa (cap. 4), i L’alegria (cap. 5).

Amb "Les coses bones de la vida" entenem que aquests plaers tan simples són també l’assoliment de tot un teixit de veïnes i veïns, de col·lectius i professionals compromesos i amb ganes de donar-li valor a la vida en comú, i de construir els barris i la ciutat juntes, comunitàriament.

Equip

Direcció, guió i producció Uri Josa i Fresno i Lucía Andújar Llosa