ves aball < Torna als projectes

Associa't 2019

Web del projecte

+Associa’t és un espai de dinamització i enfortiment del treball comunitari i el teixit associatiu de la ciutat de Barcelona, i que ho fa des de la comunicació.

Cartell de l'edició de 2019

Associa't s’adreça al gran i divers teixit associatiu de la ciutat, des de les pròpies associacions i fundacions als espais comunitaris, les plataformes ciutadanes i els moviments socials. Els objectius són donar visibilitat i posar en valor la importància i la riquesa d’aquest ecosistema social, enfortir i empoderar aquestes organitzacions i esdevenir un espai de trobada, relació i articulació de les entitats de la ciutat. El projecte té dues branques: El Viver i Associa’t a la festa; i és una iniciativa impulsada pel Servei d’Acció Comunitària (SAC) de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb Quepo i diverses organitzacions de la ciutat.

Associa’t a la Festa és la festa de les associacions de Barcelona en el marc de La Mercè; una gran oportunitat per mostrar la riquesa, la diversitat i la vitalitat del teixit associatiu de la ciutat.

El projecte, iniciat el 2016, el coprodueix la Direcció de Serveis d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona juntament amb totes les entitats participants, que són les que autogestionen les activitats del programa.

Compta també amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i altres departaments municipals. Des de l’edició de 2016, Quepo ens encarreguem de realitzar-ne l’estratègia de comunicació.

La ciutat batega a cada barri, a cada carrer, a cada plaça. Les associacions, arreu on som, dia a dia construïm relacions, construïm justícia, construïm cures. I durant dos dies ho farem juntes a la plaça de Catalunya. L’Associa’t a la Festa és un espai únic i singular amb molts batecs sonant a l’hora. Tallers i activitats, actuacions als escenaris, murals d’art urbà. Escull la proposta que més t’agradi i participa. 

 

Associa't a la festa a Plaça Catalunya

Ràdio Associa't

Una de les novetats de l’estratègia de comunicació d’Associa’t a la Festa 2019 ha estat reformular i reforçar l’Espai de Comunicació de la plaça. Després de tres edicions, s’ha trobat la millor configuració per la carpa central del festival, que ha funcionat com a punt de trobada i centre neuràlgic de la festa. La proposta d’aplegar set ràdios comunitàries de Barcelona en un mateix projecte ha provocat un efecte multiplicador i cohesionador.

Boca Ràdio, Ràdio Trinijove, 7deràdio, Ràdio Ciutat Vella, Ràdio Ateneu del Clot, Ràdio Nikosia i Ona Sants-Montjuïc van treballar coordinades de juny a setembre del 2019 per crear la programació conjunta de la ràdio en directe.

Coordinades per Torre Jussana i l’equip de comunicació de Quepo, van cobrir un total de 20 hores de programació de ràdio en directe des de l’Espai de Comunicació, durant els tres dies de festival.

Viver de Comunicació

El Viver de comunicació va prenent forma de diverses maneres: a través d’itineraris formatius sobre comunicació; espais per al diàleg entre associacions i col·lectius diversos vinculats a l’acció comunitària de la ciutat; i desenvolupant instruments que siguin útils al conjunt de les organitzacions de la Barcelona.

Les coses bones de la vida

Les coses bones de la vida és una una sèrie de cinc vídeos i reportatges que expliquen l'efecte de l'acció comunitària sobre la vida quotidiana als barris. Descobreix tots els detalls sobre el projecte audiovisual aquí: Les coses bones de la vida.

Equip

Direcció Pablo Zareceansky | Coordinació i acompanyament estratègic Oriol Josa | Comunicació Associa’t a la festa Alba Forés | Xarxes Socials Marta Berenguer | Maquetació Chus Portela | Fotografia Associa’t a la festa Pere Virgili, Robert Ramos | Programació web Felip Ladrón | Premsa Culturae | Realització Les coses bones de la vida Lucia Andújar

Per la campanya d’Associa’t a la festa treballem amb proveïdors de l’economia social i solidària. En aquesta edició ens hem enredat amb:

Impremta El Foli Verd | Streaming La Minimèdia | Estampació de bosses Estel Tàpia

Mesa de trabajo4_33.jpg
Mesa de trabajo4_37.jpg
Mesa de trabajo4_38.jpg
Mesa de trabajo4_39.jpg
Mesa de trabajo4_28.jpg
Mesa de trabajo4_29.jpg
Mesa de trabajo4_30.jpg
Mesa de trabajo4_31.jpg
Mesa de trabajo4_32.jpg
Mesa de trabajo4_27.jpg