ves aball < Torna als projectes

Mostra de Cinema La salut és nostra

Web del projecte

La Mostra de Cinema La salut és nostra s'enmarca en el projecte Salut, Drets i Acció i té l’objectiu de reflexionar sobre la vulneració del dret a la salut al món i les seves conseqüències. La projecció dels films van acompanyats de debats paral·lels amb persones expertes que ajuden a entendre les qüestions fonamentals entorn de la salut. El projecte impulsat per Medicus Mundi Mediterrània i Quepo. 

Cartell de l'edició de 2021

En la seva 15a edició, i sota el lema #LaSalutÉsNostra, la Mostra ha reflexionat sobre quin model volem, per aconseguir una salut més justa, inclusiva i una vida que valgui la pena ser viscuda.

Enguany el format ha estat diferent: des de Salut, Drets, Acció s'han construït aliances amb els principals col·lectius en defensa del Dret a la Salut a Catalunya i per aquest motiu, les propostes han anat més enllà de les sales de cinema, proposant sessions organitzades conjuntament amb aquests col·lectius per apropar els debats als barris, pobles i places arreu del país.

La Mostra ha tingut lloc a Girona amb la projecció del curtmetratge "Disconnected" i el debat “La salut mental és un privilegi?” on vam reflexionar sobre els perills de la banalització dels trastorns mentals i el paper clau de l’ajuda mútua, el suport comunitari i l’educació en la desestigmatització de les persones que pateixen una malaltia mental.

A Barcelona, va tenir lloc la projecció del documental "The 8th" i el debat “La salut és nostra, el meu cos és meu” on vam compartir neguits sobre l’objecció de consciència i el tabú i la manca d'informació al voltant del dret a l’avortament i com garantir-ne l’accessibilitat per totes les dones.

I finalment a Tarragona vam gaudir de la projecció del documental "Burning Out" i el debat “Un model que ens crema, és el model que volem?” on parlar sobre la importància de lluitar per una sanitat 100% pública i de qualitat per totes i en contra de la privatització. 

La sessió a Girona es va organitzar conjuntament amb Marea Blanca de Catalunya (Grup Salut Regió Girona). Després de la projecció del curtmetratge "Disconnected", vam poder reflexionar conjuntament en el debat “La salut mental és un privilegi?”, dinamitzat per la Laura Grau, comunicadora i creadora de continguts al Canal Malaia; i que va comptar amb la participació de Lucia Barriuso, Coordinadora de salut pública AECS, Assun Reyes, metge de família i activista per la defensa de la salut pública (FOCAP), Imma Muñoz, membre grup d'ajuda mútua de l'Associació TrebolMente, el doctor Claudi Camps, director de la Xarxa de Salut Mental de Girona

Al Cinemes Girona, de Barcelona, en una sessió organitzada amb la Xarxa de Dones per la Salut, l'Associació pels Drets Sexuals i Reproductius i la Campanya pel dret a l’avortament, vam comptar amb la participació de Montse Cervera, la Sílvia Aldavert i la Marta Carrera (de Marea Blanca de Catalunya). El debat va comptar amb la dinamització de la periodista de Sentit Crític, Laura Aznar.

Un cop projectada la pel·lícula "Burning out" a l’Antiga Audiència de Tarragona, vam debatre sobre el model sanitari amb Robert Rosset i Pinyol, diplomat d'infermeria per l'URV de Tarragona, Roger Pla i Farnós, Doctor en medicina i cirurgia per la URV i Silvia Labodia Llop, activista i integrant del Grup de Defensa de la Sanitat Pública, moderats per la Cinta S. Bellmunt.

 

Equip

Direcció Raquel Bonell | Acompanyament estratègic Oriol Josa | Producció Ariadna Seuba | Comunicació digital Mar Redondo i Justel | Disseny Gràfic Chus Portela

SDA Projecció a Barcelona
SDA Projecció a Tarragona
SDA Projecció a Barcelona
SDA Projecció a Girona
SDA Projecció a Barcelona
SDA Projecció a Barcelona
SDA
SDA

Hem col·laborat amb

Grup de Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona

Xarxa de Dones per la Salut

Associació pels Drets Sexuals i Reproductius

Campanya pel dret a l’avortament

Marea Blanca de Catalunya

Canal Malaia

Cinemes Girona

Associació TrebolMente

FOCAP

AECS

Xarxa de Salut Mental de Girona

La Capçalera