ves aball < Torna als projectes

El procés del possible

Volíem que el primer projecte de Quepo fos el reflex del nostre esperit. Per això vam començar aquesta aventura amb la mirada al Fòrum Social Mundial, que es va celebrar a Nairobi del 20 al 25 de gener del 2007. A partir d’aquí, vam realitzar un documental sobre aquest procés, un de les més importants i destacats de l’activisme mundial. Vam voler transmetre aquesta trobada de debats, resistència cultural i celebració, però sobretot, analitzar els seus èxits com a engranatge del moviment altermundista i donar veu als pensaments, les històries i les experiències de persones de tot el planeta que cada dia treballen per construir un món millor.

El gener de 2001, Le Monde diplomatique anunciava en el seu editorial que “El nou segle comença a Porto Alegre. Tots aquells que, d’una manera o d’una altra, posen en dubte o critiquen la mundialització neoliberal es reuniran en aquesta ciutat del sud de Brasil, on se celebrarà el I Fòrum Social Mundial […] es tracta d’intentar, en un esperit positiu i constructiu, plantejar una mundialització diferent i afirmar que un món menys inhumà i més solidari és possible. Aquesta trobada es realitza al mateix moment que se celebra a Davos (Suïssa), el Fòrum Econòmic Mundial, que reuneix, des de fa uns quants decennis, els nous amos del món”.

Des d’aquella primera edició, i fins a la seva celebració a Kenya, han passat set anys. Els protagonistes i participants, de llavors i d’ara, analitzen aquest procés i ens parlen de com és possible arribar a aquest altre món. Ens recorden que les desigualtats socials, els drets humans i el medi ambient, entre d’altres, són assumpte de tots i que som els ciutadans del planeta els qui, finalment, hem d’assumir la responsabilitat de canviar-ho.
Un documental polític i humà, ple de reflexions, lluites, propostes i somnis, alguns d'ells fets realitat.

Equip

Direcció Sonia Ros i Pablo Zareceansky | Producció Julián Altuna i Lluís Maria Güell | Muntatge Guillermo de la Cal | Realització i càmera Pablo Zareceansky | So directe Ferran Ribé | Foto fixa Esther García | Grafisme Sandra González i Xavi Giner | Postproducció INFINIA

Mesa de trabajo4_122.jpg
Mesa de trabajo4_121.jpg
Mesa de trabajo4_117.jpg
Mesa de trabajo4_119.jpg
Mesa de trabajo4_120.jpg
Mesa de trabajo4_115.jpg
Mesa de trabajo4_116.jpg
Mesa de trabajo4_118.jpg

Materials