ves aball < Torna als projectes

Uncovering The Green Transition

ODG

Web del projecte

Uncovering the green transition és una websèrie de 5 capítols desenvolupada per Quepo per a l'ODG, amb la participació de FairFin i Citizens' Observatory For Green Deal Financing. La sèrie analitza, des d’una perspectiva crítica, el Pacte Verd Europeu.

Premissa

Aquests vídeos són part de la serie “La realitat de la transició verda”, produïda per Quepo, en què s'analitza amb perspectiva crítica el Pacte Verd Europeu, les polítiques de la transició “verda i digital" que hi ha al darrere i la manera de finançar-lo.

Els vídeos pretenen divulgar informació crítica sobre la recuperació econòmica europea i les polítiques de transició, finançades amb milers de milions de diner públic, que no són tant justes, verdes o feministes com es presenten. Aquestes polítiques segueixen promovent un model de creixement basat en les col·laboracions publicoprivades, la digitalització de la vida i l’extractivisme, destruint territoris al Sud global.

Davant d'això, l'ODG proposa construir un enfocament alternatiu a partir de polítiques que es basin en la recuperació de la sobirania, la defensa dels drets col·lectius i el respecte dels límits biofísics del planeta.

Proposta creativa

Una actriu interpreta diferents personatges que debaten i discuteixen entre ells. Tots aquests personatges dialogaran i expressaran les seves discrepàncies entre ells amb humor tot mantenint la narrativa pedagògica.

D'aquesta manera construeix un relat pedagògic, amb un to d'humor, que li permet explicar amb claredat els aspectes clau que desmunten el relat sobre les polítiques europees de recuperació econòmica i transició energètica.

Equip

Direcció Pablo Zareceansky Montserrat | Guió Adrià Rodíguez | Producció Raquel Bonell Barrachina | Edició Paula G. Monar | Actriu Geòrgia Stewart