ves aball < Torna als projectes

TicTacTech

Fibracat TV

Web del projecte

TicTacTech és una sèrie de televisió que vol acostar els debats sobre l'impacte de la tecnologia a les nostres vides, traduint-los a un llenguatge proper, a partir de la veu de divuit dones. Es tracta d'una proposta per a Fibracat TV, a partir d’un projecte del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i de Territori de la Generalitat de Catalunya. 

La intel·ligència artificial acabarà amb la majoria dels nostres llocs de feina? Els robots prendran els quiròfans i ens operaran sense supervisió humana? Podrem aturar el canvi climàtic i viure en un món lliure de residus? A Tic Tac Tech, divuit dones expertes en noves tecnologies assumeixen el repte de respondre a totes aquestes preguntes —i a moltes més— en menys de vint segons. Ens explicaran els projectes tecnològics en els quals estan treballant en l’actualitat i compartiran amb nosaltres la seva visió personal sobre el futur que ens espera. Un futur que, com descobrirem als set capítols de la sèrie, ja és un present que està canviant de dalt a baix la nostra vida quotidiana.

I avui, què en sap la gent sobre les tecnologies que s'estan desenvolupant? Ens ho expliquen divuit dones, a partir dels seus projectes tecnològics. Més enllà de debats elevats i complexes, la tecnologia ha de fer un servei a les persones i a la vida. La gent ho vol entendre. És per això que TicTacTech vol acostar aquests debats, traduint-los a un llenguatge proper. Connectar amb el dubtes i el desig d’entendre i saber de la gent. 

Proposem un joc: donar una resposta concreta i fàcil d’entendre, i fer-ho en només 20 segons. A mode de gamificació de l’entrevista, per donar dinamisme i per aconseguir idees senzilles que ens expliquin quin és l’impacte dels projectes. 

Generem programes temàtics, que responguin a eixos de continguts determinats i que motivin l’espectador cap a la descoberta. A partir de configurar diferents blocs temàtics, formulem les mateixes preguntes a diferents dones/projectes; d’aquesta manera, veiem juntes les diferents respostes.

Hem emmarcat els capítols en temes transversals com son: 

Tecnologia per fer un món més just (capítol 1), Les claus d’emprendre en el sector tecnològic (capítol 2), Un planeta més sostenible gràcies a la tecnologia (capítol 3), Cap a un model econòmic basat en les tecnologies (capítol 4), Els nous horitzons de la intel·ligència artificial (capítol 5), La vida que canviaran les noves tecnologies (capítol 6) i La tecnologia que definirà el futur de la humanitat (capítol 7).

Construïm, doncs, peces temàtiques atractives, que busquen el joc i l’humor i que inclouen plans informals (imatges de l’arribada, de somriures o d’expressions com “això no se com respondre-ho”) i continguts per humanitzar la tecnologia i els conceptes més complexos. Així proposem un repte, juguem a explicar. I mentre juguem, generem un gaudi que es transmet a través de la pantalla. 

Pots veure els programa a Fibracat TV els dimarts i dijous a les 20 a partir del 20 de setembre i fins al 13 de desembre.

Equip

Direcció Pablo Zareceansky Montserrat | Guió Alexandre Casanovas López | Producció executiva Maria Darnell | Direcció de producció Raquel Bonell  Barrachina | Ajudant de producció Ariadna Seuba Serra | Edició Marina Freixa Roca | DOP Cristina Pérez Ruiz | Operadors de càmera Cristina Pérez Ruiz i Carlos Villaoslada | Il·luminació Carlos Villaoslada | Auxiliar de Càmera Francisca Casas-Cordero Ibáñez | So Izar Invierno i Pau López | Maquillatge Anna Rusillo i Anna Anglès | Animació Joaquín Jordán | Subtítols Paula Fernández Espriu 

photo_2022-09-20 13.26.24.jpeg
photo_2022-09-20 13.26.42.jpeg
photo_2022-09-20 13.26.58.jpeg
photo_2022-09-20 13.27.22.jpeg

Hem col·laborat amb

Anna Cañadell
Gemma Fàbregas
Isabel Nogueroles
Judit Camargo
Mayte Corbinos
Alba Juanpere
Marta Recasens
Magda Cebrián
Noemí Daza
Bàrbara Buades
Cristina Corchero
Helena Torras
María Jesús Salido
Laura Urquizu
Cristina Garcia
Marta Guardiola
Marta Gimeno
Mariam Ayadi