ves aball < Torna als projectes

Refugi per gènere

CEAR

Web del projecte

Refugi per Gènere és una campanya de CEAR que visibilitza les persones refugiades que fugen dels seus països per ser víctimes de violència de gènere, orientació sexual, identitat de gènere, matrimoni forçat, mutilació genital, feminicidi, esterilització forçada, avortament selectiu o crims d’honor. Sis testimonis ficcionats que volen mostrar aquesta diversitat de causes.

Violència de gènere, matrimoni forçat, mutilació genital, orientació sexual i identitat de gènere, feminicidi, esterilització forçada, abortament selectiu, crims d'honor, tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual. Aquestes són només algunes de les causes principals de persecució que forcen moltes persones a demanar #RefugiPerGènere.

A la campanya hem treballat conjuntament amb periodistes, per tal d'incidir en el relat que es construeix al voltant de les persones refugiades, a qui gairebé sempre s’associa la seva situació a guerres o empobriment als països d’origen. La connexió amb la seva condició de gènere i LGTBI està pràcticament invisibilitzada. Es va decidir ficcionar sis casos de refugiades de gènere per evitar el risc que suposava posar persones reals davant d’una càmera per explicar la seva història. Per aquest motiu, la proposta de realització va ser construir una estètica cinematogràfica, ficcionant un personatge proper que explicaria cada cas real.

Acompanyant els audiovisuals, hem elaborat materials gràfics de suport, que contextualitzen cada història i aporten dades addicionals. Les gràfiques també compten amb recomanacions per als mitjans de comunicació de com abordar les situacions que viuen les persones refugiades per motiu de gènere.

Refugiado_por_genero_making_off_7.jpg
Refugiado_por_genero_making_off_8.jpg
Refugiado_por_genero_making_off_9.jpg
Refugiado_por_genero_making_off_10.jpg
Refugiado_por_genero_making_off_2.jpg
Refugiado_por_genero_making_off_3.jpg
Refugiado_por_genero_making_off_4.jpg
Refugiado_por_genero_making_off_5.jpg
Refugiado_por_genero_making_off_6.jpg
Refugiado_por_genero_making_off_1.jpg