ves aball < Torna als projectes

Quèdequè Barcelona

Torre Jussana

Web del projecte

En el marc de l'Associa't, el projecte de visibilització del teixit associatiu de la direcció d'Acció Comunitària, coordinat per Torre Jussana, hem conceptualitzat i desenvolupat l'agenda del teixit associatiu i comunitari de Barcelona, el Quèdequè. A més, hem dissenyat i produït la campanya de llançament de l'eina.

El Quèdequè és una agenda en línia que mostra l'activitat de les associacions de Barcelona i que neix amb el repte de convertir-se en una font de referència en audiència, participació i qualitat per a tota la ciutadania, amb el valor afegit que totes les activitats seran organitzades i promogudes per associacions i col·lectius no lucratius de la ciutat.

El Quèdequè té, doncs, la voluntat de donar sortida i visibilitat a les activitats de les entitats i, de retruc, generar un relat que afavoreixi al teixit associatiu. En definitiva, l'objectiu del Quèdequè és apropar la ciutadania a la entitats a través d’esdeveniments lúdics.

Web quedeque.barcelona

Conceptualització i desenvolupament web 
En col·laboració amb les entitats de Barcelona i mitjançant un procés participatiu hem detectat les necessitats i potencialitats d'una agenda web autogestionada. A partir d'aquest anàlisi i sumant a l'equip l'experència del dissenyador Nikita Bashmakov i el programador Felip Ladrón, hem conceptualitzat una agenda intuïtiva i fàcil de navegar. 

Procés de naming i direcció d'art
Amb la col·laboració i assessoria de Xavier Grau (NOM-NAM) hem dut a terme un procés creatiu per decidir el nom de l'agenda, que ha constat de diferents fases i processos de decisió. El dissenyador Nikita Bashmakov, en col·laboració amb l'equip, ha creat la imatge gràfica i el llibre d'estil de l'eina. 

Campanya de llançament

Per aconseguir que la pàgina web del Quedequè esdevingui l'agenda de referència a la ciutat, hem dissenyat una campanya de comunicació pel llançament que ha inclòs accions online i offline a tota la ciutat.

El pla de campanya ha comptat amb una roda de premsa de presentació, una campanya de premsa local, la distribució de 20 mil exemplars d'un diari a les estacions de metro i 40 mil postals a equipaments culturals, la col·locació de 3 mil cartells en MUPIS i equipaments municipals, una campanya orgànica a xarxes socials, una campanya de SEO i diferents accions de relacions públiques i comunitàries amb el sector.

Equip

 Coordinació i conceptualització Cristina Mañas Rubio | Comunicació Mar Redondo i Justel | Conceptualització Pablo Zareceansky | Participació Uri Josa | Redacció de continguts Alexandre Casanovas | Disseny gràfic Nikita Bashmakov | Programació web Felip Ladrón

Mesa de trabajo4_67.jpg
Mesa de trabajo4_64.jpg
Mesa de trabajo4_65.jpg
Mesa de trabajo4_66.jpg
quedeque_piruli.jpg
quedeque_metrada_2.jpg
flyer_quedeque.jpg
quedeque_metrada_1.jpg

Hem col·laborat amb