ves aball < Torna als projectes

L'habitatge és un dret

Regidoria d'Habitatge - Ajuntament de Sant Cugat

Web del projecte

Espot per a la campanya "L'habitatge és un dret", vinculada al Punt d'Atenció a la Mediació al Lloguer de Sant Cugat, un servei municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat que té per objectiu afavorir la mediació i el consens entre propietaris i inquilins. L'espot s'ha conceptualitzat i rodat amb testimonis de casos reals de la mateixa ciutat.

El Punt d’Atenció a la Mediació al Lloguer de Sant Cugat s'adreça a persones amb risc d’exclusió residencial i persones que hagin patit una davallada d’ingressos a causa de la Covid-19. El seu objectiu prioritari és afavorir la mediació i el consens entre propietaris i inquilins per renegociar una baixada de preu del lloguer o una condonació parcial; que permetin la continuïtat en l’habitatge i evitar possibles processos judicials. La posada en marxa d’aquest servei va acompanyada d’una campanya de comunicació municipal sota el lema “L’Habitatge és un dret”. L'espot s'ha conceptualitzat a partir de casos i testimonis reals de la mateixa ciutat.

L'any 2019 el Parlament de Catalunya aprovava la llei de regulació dels lloguers, una mesura que preveu regular el preu del lloguer als municipis de més de 20.000 habitats. Però, com tantes vegades passa, entre la llei i la realitat hi ha una distància difícilment superable. Ho veiem, per exemple, en les il·legalitats que cometen moltes empreses amb les condicions laborals o amb la vulneració de drets que pateix la població migrant – podeu recuperar el vídeo eina que vam realitzar per la trobada Barcelona ciutat diversa, que en l’edició del 2018 es va centrar en la vulneració de drets i la discriminació estructural que recau sobre les persones immigrades en relació l’accés a l’habitatge -.

És per això que campanyes com la impulsada per l’Ajuntament de Sant Cugat amb la creació d’un Punt d’Atenció a la Mediació al Lloguer entre propietaris i inquilins per renegociar els lloguers és un bon punt de partida per fer realitat la legislació aprovada. Som conscients que es tracta d’una mesura limitada, modesta, però pot ser un primer pas per contribuir a la lluita contra l’especulació immobiliària i en defensa del dret a l’habitatge.

Des de Quepo hem pogut aportar aquesta peça audiovisual a la campanya impulsada per la tinència d’alcaldia de Drets Social i Igualtat del municipi vallesà.

Equip

Producció executiva Sonia Ros Muriel, Pablo A. Zareceansky, Raquel Bonell | Realització Marta Ferrer Carné | Direcció fotografia Maria Nova López | Ajudant càmera Javier Baile Puig | Direcció producció Julian Altuna Fistolera | Muntatge Héctor Cornelles Puig | Postpo de color Cristina Pérez Ruiz
Subtitulat Paula Fernández Espriu

L'habitatge és un dret
L'habitatge és un dret
L'habitatge és un dret
L'habitatge és un dret