ves aball < Torna als projectes

Cambiemos el cuento: narrativas y poder

Oxfam Intermón

Web del projecte

"Cambiemos el cuento: narrativas y poder" és el títol del cicle de trobades per conèixer i reflexionar sobre noves narratives i transformació social organitzat per Oxfam Intermón, LaFede.cat, l'IUDESP de la Universitat Jaume I i Quepo. Un espai on s'han compartit metodologies, experiències i on s'ha reforçat el treball en xarxa entre organitzacions. Hem creat la imatge gràfica, hem dissenyat i desenvolupat el minisite web i hem creat la relatoria escrita de tot el cicle.

El cicle de webinars Cambiemos el cuento: narrativas y poder té per objectiu oferir un espai per conèixer i reflexionar al voltant de les noves narratives i de com lluitar i canviar les narratives hegemòniques; i de com fer-ho des de l'estudi de metodologies ja existents i compartint experiències i casos d'èxit d'arreu del món. D'aquesta manera es preten generar models sòlids d'intervenció, i potenciar l'impacte i el canvi social. La trobada ha reforçat el treball en xarxa entre organitzacions, potenciant no només l'aprenentatge mútu, sinó també identificant sinergies i possibles nous espais de coordinació per treballar les noves narratives i la transformació social.

El webinar ha comptat amb experts i experiències d'arreu del món. S'han abordat les noves narratives i la transformació social des de diferents perspectives com ara: les narratives disidents i divergents, les narratives pel bé comú, narratives relaciones amb l'espai cívic i la ciutadania activa o la relació entre les noves narratives, la tecnologia i la justícia social. Hi han participat experts, entitats i projectes com Patrick Reinsborough, Story-based Strategy Center, OBERAXE, JASS, Maldita.es, Sebastián Lehuedé, Proyecto UNA, Jehtro Petit, ONGAWA o Stephen Duncombe, entre d'altres. 

Des de Quepo hem dissenyat la imatge gràfica del cicle, comptant amb la col·laboració de la il·lustradora Eva Palomar. Hem generat tots els elements de comunicació, i hem dissenyat i desenvolupat el minisite amb tota la informació del webinar. Hem format part de l'equip de coordinació del projecte, fent un acompanyament en les accions de comunicació a xarxes socials i en el desenvolupament de totes les sessions i hem conceptualitzat, editat, redactat i maquetat la relatoria escrita de tot el cicle: una eina que es pot trobar a la web www.cambiemoselcuento.org. L'equip de Visual Materia s'ha encarregat de fer la relatoria gràfica de la sessió d'arrencada i de la sessió de tancament.

Il·lustració principal - Eva Palomar

Equip

Direcció i coordinació Sonia Ros Muriel | Coordinació i continguts Berta Diumaró Saperas | Il·lustració Eva Palomar | Disseny gràfic i web Chus Portela Ocaña | Edició i continguts de la relatoria Alex Casanovas López | Coordinació del projecte Rodrigo Barahona (Oxfam Intermón), Montse Santolino (LaFede.cat), Eloísa Nos (UIDESP - UJI)

nuevas-narrativas-webinar_1.jpg
nuevas-narrativas-webinar.jpg

Hem col·laborat amb