ves aball < Torna als projectes

Malgrat tot, ho hem aconseguit

Oxfam Intermón

Web del projecte

"Malgrat tot, ho hem aconseguit" és la campanya de rendició de comptes dirigida a les sòcies d'Oxfam Intermón. Hem conceptualitzat la idea comunicativa global per la campanya, que es materialitza en tres formats: l'acte de tancament d'any dirigit a les sòcies, la memòria anual en versió impresa i web, i un vídeo que posa cara a la xarxa de canvi amb qui col·labora l'entitat.  

Oxfam Intermón és una entitat de referència pel que fa a l’abordatge de la desigualtat. A partir dels seus informes anuals, identifica les seves causes estructurals i genera anàlisis rigoroses sobre els problemes de desigualtat. És un actor clau en els espais de presa de decisions polítiques.

Amb l’objectiu de donar visibilitat a la desigualtat i de conèixer quines solucions ha aportat Oxfam Intermón, la idea creativa global per la campanya busca anar més enllà de la difusió de dades i proposa fer protagonistes del relat les solucions i accions concretes que l'entitat aporta per combatre-la. La campanya posa el focus en la transparència i l'honestedat; en la voluntat de treballar fent xarxa (la Red de Cambio); i en la diversitat de l'entitat: explicar la feina feta des d’una veu coral i diversa.

El relat de la campanya es basa en la detecció de les responsabilitats i la denúncia, però sobretot en l'acció i la resposta contra la desigualtat. Posant el focus en els projectes i les dades relacionades amb la rendició de comptes, els continguts s'han dividit en quatre eixos principals: crisi climàtica, crisi sanitària, crisi econòmica i crisi humanitària.

Acte de rendició de comptes al Teatro Lara de Madrid una vetllada d’entrevistes conduïda per la periodista Cristina Villanueva on es van abordar les principals crisis que afecten el món —a partir del triple eix clima, sanitari, humanitari—, amb l’acompanyament de peces sonores que resumien l’actualitat de l’any i una obra de microteatre al voltant dels naufragis de migrants i refugiats al Mar Mediterrani. 

Memòria anual (versió impresa i versió online) per descriure les intervencions que Oxfam Intermón ha dut a terme durant l’any, el text de la memòria exposa les crisis més urgents al món durant el 2020-21, oferint un context a cada conflicte, i a continuació presenta la solució que l’entitat ha dut a la pràctica per resoldre les seves causes. 

Vídeo de les accions d'Oxfam Intermón amb un format basat en el discurs directe a càmera i la guia d’una veu en off que actua com a entrevistadora, els treballadors i col·laboradors d’Óxfam Intermón —des de Sant Cugat a Burkina Faso, de Sevilla a Colòmbia— exposen quins han estat els reptes més importants que han hagut d’abordar aquest any i les solucions que han implementat des de les seves àrees de treball. 

Equip

Direcció Sonia Ros | Coordinació Berta Diumaró Saperas | Guió i continguts Alex Casanovas | Producció Raquel Bonell | Disseny Gràfic i maquetació Nikita Bashmakov | Realització del vídeo Pablo Zareceansky | Edició del vídeo i muntatge sonor Marina Freixa | Regidoria de l'acte Manolo Lahera | Amb la participació de Cristina Villanueva, Natalia Pereira (Oxfam Intermón), Maite Zabalza (Red Interlavapiés), Lorena Ruíz (Greenpeace), Leire Guijo (periodista, Europa Press), Pilar Orduña (Responsable Humanitària d'Oxfam Intermón) i l'equip tècnic del Teatro Lara de Madrid

Hem col·laborat amb

Oxfam Intermón

Teatro Lara

Servievents

Red Interlavapiés

Greenpeace