ves aball < Torna als projectes

La violència de l'oblit

Agència Catalana de Cooperació

La Violència de l’Oblit és una sèrie audiovisual de sis capítols, que construeix un relat històric des d’una mirada humana de cinc conflictes de llarga durada amb conseqüències i processos comuns: Colòmbia, Síria, Sàhara Occidental, República Democràtica del Congo i Palestina. El relat es vertebra a partir de material audiovisual d’arxiu i textos rellevants d’escriptores, historiadores, periodistes, activistes i poetes locals. Un relat que vol col·lectivitzar la veu d’un poble que lluita per construir un procés de pau i dignitat. Violència, fam, pobresa, refugiades, població indígena, desplaçaments forçats, apoderament de les dones, reconstrucció de la memòria, defensores de drets humans, acords de pau. Un projecte produït per a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Vídeo
Hem volgut trencar amb el format de vídeo panoràmic i hem apostat pel 4:3, que ajuda a la contextualització històrica de les imatges i les dota de realisme. A banda, complementem la realització amb textos –a l’estil Playground–, que acompanyarien tot l’àudio per donar-li més força i facilitar-ne la viralització a les xarxes socials.

Comunicació
Hem estructurat l’estratègia de difusió a xarxes socials amb el hashtag #LaViolènciadelOblit, la presència en mitjans de comunicació i la difusió dels audiovisuals en espais com la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya. Acompanyem l’estratègia d’estrenar els audiovisuals coincidint amb una efemèride internacional rellevant.

Equip

Producció i direcció Raquel Bonell i Pablo Zareceansky | Realització i edició Susana González i Marielle Paon | Ajudant de producció Anna Fernàndez | Documentació Susanna Temp | Música Johnny Ripper "Lille" | Veu locució Solange Tandu Kingolo | Coordinació ACCD Mireia Porta i Arnau Florez