ves aball < Torna als projectes

La resposta comunitària

Acció Comunitària - Ajuntament de Barcelona

Web del projecte

Va arribar la covid-19 i les veïnes de Barcelona es van posar en marxa. Als barris, es van organitzar grups de suport que van atendre allò que els de la porta del costat necessitaven. La solidaritat veïnal va prendre forma de resposta comunitària. Ho hem explicat a través de sis curtmetratges documentals en el marc del projecte Associa't de la Direcció d'Acció Comunitària de l'Ajuntament de Barcelona.

El teixit comunitari de Barcelona ha impulsat un seguit d’iniciatives per donar resposta a la crisi de la covid-19. Ha eixamplat el suport mutu. Ha donat suport i acompanyament a les veïnes més vulnerables, per fer front als efectes de l'aïllament i la distància social. Ha posat en marxa accions per fer front a la pobresa energètica i per trencar aquesta bretxa digital i evitar l’exclusió social; i s'ha donat suport emocional, de manera que les persones en situacions més vulnerables puguin sentir-se acompanyades, escoltades i reconfortades per afrontar el dia a dia.

Formada per 6 curtmetratges documentals, la campanya #RespostaComunitària és un reconeixement i un agraïment a totes les veïnes i veïns de Barcelona que no s'han resignat davant de les crisis derivades de la pandèmia. A totes les que s’han organitzat per donar suport i atendre les necessitats als seus barris a través dels Casals Comunitaris. 

Equip

Producció Quepo | Direcció de fotografia i color Cristina Pérez | So directe Nora Haddad i Pau Lopez | Edició Marina Freixa

Casals comunitaris
Casals comunitaris