ves aball < Torna als projectes

La festa de la Barcelona que es mou

Consell Associacions de Barcelona

Web del projecte

La Festa de l’Associa’t ens apropa a la riquesa, la diversitat i la vitalitat del teixit associatiu durant les festes de la Mercè de Barcelona. És un projecte del qual ja s’han fet sis edicions a les què hem acompanyat amb la comunicació, la cobertura de l’esdeveniment, la gràfica i la dinamització de la participació de les entitats.

Durant tres dies, les entitats sense ànim de lucre de la ciutat han ofert mes de seixanta activitats a la Festa de l'Associa't 2022. Milers de persones han visitat el Casal Mas Guinardo, la Torre de La Sagrera, la Sala Pepita Casanellas, l’Auditori Sant Martí i l’avinguda de la Catedral per celebrar la Mercè i gaudir de la vida associativa de la ciutat.

La Festa de l'Associa't

La Festa de l'Associa't ens apropa a la riquesa, la diversitat i la vitalitat d'aquest teixit durant les festes de la Mercè. És un projecte del qual ja s’han fet sis edicions i es coprodueix des de la Direcció de Serveis d'Acció Comunitària de l'Ajuntament de Barcelona, juntament amb totes les entitats participants, que són les que autogestionen les activitats del programa de l’Associa’t; també hi col·labora l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i altres departaments municipals. Aquest any ha estat coordinat per Torre Jussana i el Consell d'Associacions de Barcelona.

Ràdio Associa't

Ràdio Associa’t és fruit de la feina conjunta de les ràdios comunitàries de Barcelona coordinades per Torre Jussana i amb la col·laboració de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB). Les emissores treballen plegades en una programació conjunta per oferir una marató de ràdio que es pot seguir en directe des de l’estudi habilitat en diferents punts de la ciutat durant les festes de la Mercè.

Campanya de comunicació

Des de Quepo hem acompanyat l'esdeveniment elaborant i executant un pla de comunicació de maig a octubre. L'estratègia ha constat de diferents elements comunicatius i canals.

S'ha adaptat la gràfica de la Mercè a tots els espais i formats per tal d'anunciar-lo i comunicar-ne les activitats: s'han generat lones, OPIS, un programa de mà, cartells, bàners i copy per xarxes socials, premsa, webs i butlletins. Tota aquesta campanya s'ha teixit amb la complicitat de les entitats i equipaments que acollien l'esdeveniment.

Cobertura de l'esdeveniment

Durant els tres dies d'activitats al Casal Mas Guinardo, la Torre de La Sagrera, la Sala Pepita Casanellas, l’Auditori Sant Martí i l’avinguda de la Catedral es va cobrir l'esdeveniment a través de les xarxes socials de l'Associa't i el Quèdequè. Es va dur a terme la cobertura fotogràfica gràcies al Pere Virgili i el Robert Ramos. També es van enregistrar vídeos per xarxes socials i pel vídeo resum editat per Marielle Paon. A xarxes socials es van elaborar més de dos-centes publicacions entre Twitter, Facebook i Instagram durant els tres dies. Es van elaborar fils de Twitter explicant les activitats que estaven succeint, publicacions en format Reel i Story per Instagram, principalment.

Equip

Coordinació Cris Mañas Rubio | Comunicació digital Mar Redondo i Justel i Laia Salvador Roxlo | Disseny gràfic Chus Portela Ocaña | Fotografia Pere Virgili i Robert Ramos | Edició vídeo Marielle Paon

Mesa de trabajo4_56.jpg
Mesa de trabajo4_57.jpg
Mesa de trabajo4_58.jpg
Mesa de trabajo4_59.jpg
Mesa de trabajo4_51.jpg
Mesa de trabajo4_52.jpg
Mesa de trabajo4_53.jpg
Mesa de trabajo4_54.jpg
Mesa de trabajo4_55.jpg
Mesa de trabajo4_47.jpg
Mesa de trabajo4_48.jpg
Mesa de trabajo4_49.jpg
Mesa de trabajo4_50.jpg
Mesa de trabajo4_46.jpg

Hem col·laborat amb