ves aball < Torna als projectes

#JoEmQuedoSenseFeina

SMAC Sindicat de Músics Activistes de Catalunya

Web del projecte

En els moments més durs de la pandèmia i el confinament, el sindicat de músics activistes SMAC! ha llançat la campanya #JoEmQuedoSenseFeina, on exigeixen mesures per poder fer front a tots aquests mesos en els quals no podran treballar. Hem produït la gràfica i els vídeos per les xarxes socials.

En un seguit de converses entre diferents músics, els vídeos s'han presentat gradualment, coincidint amb dates clau com la de l'#ApagadaCultural. En aquestes converses, es posa el focus en la situació precària que els músics viuen aquests dies, i en general. Es reclamen diferents mesures com que els béns culturals es declarin béns de primera necessitat; que s'habiliti l'accés a la prestació d'atur per a les treballadores del sector i que s'agilitzin els pagaments pendents per part de l'administració.

Hi han participat treballadores del sector com Yolanda Sey, Ramon Figueras, Núria Graham, Paula Grande, Jaume Pla (Mazoni) i Pep Terrades; i la campanya interpel·la directament als responsables polítics del govern d'Espanya, el govern de la Generalitat i a totes les administracions competents.

#JoEmQuedoSenseFeina és també una crida a afiliar-se al Sindicat de Músics Activistes de Catalunya, una organització que lluita per la defensa i millora dels interessos dels i les músics, entenent com a músics aquelles persones que es dediquen tant a la creació com a la interpretació musical. L'SMAC! és un sindicat autònom i independent, no depenem ni de les administracions ni de les patronals ni de la indústria musical, ni tampoc de sindicats tradicionals o d'altres tipus d'organitzacions.

Equip

Direcció i coordinació Pablo Zareceansky | Disseny gràfic Chus Portela