ves aball < Torna als projectes

Interferències

Web del projecte

Interferències és un projecte audiovisual, educatiu i mobilitzador, impulsat per l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i Quepo. Es tracta d’una pel·lícula i d’un web, que aborden les causes de la crisi global, posant nom als responsables; s’hi explica els impactes del lliure comerç, es reflexiona sobre l’empobriment al Nord i al Sud i s’exposa perquè no s’ha de pagar el deute.

Interferències és la primera pel·lícula de ficció a l’Estat amb llicència Creative Commons. Tothom és lliure de copiar, distribuir comunicar públicament i transformar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria, l’ús no sigui comercial i es comparteixi sota la mateixa llicència. Tot plegat, amb l’objectiu que la cultura i el coneixement siguin lliures per a tothom.

Sinopsi

Cecília, Anna, Maria i Rodrigo formen una jove companyia teatral, de recent èxit per la seva descarada i transgressora posada en escena, i pel compromís social i polític dels continguts que mostren. Preparen la seva propera estrena, una obra de denúncia sobre com la societat de consum accepta un fet inacceptable. Una societat que no qüestiona un sistema polític i econòmic que imposa deutes i empobriment sobre els més dèbils.

La Pel·lícula

Interferències és el resultat d’un treball de més de dos anys, basat en una extensa recerca, que posa sobre de la taula denúncies concretes sobre l’acció irresponsable i, fins i tot, il·legal d’empreses, governs i institucions internacionals. És un projecte col·laboratiu de 150 professionals del cinema i del sector social, que han treballat de la mà de la investigació de l’ODG i la creació audiovisual de Quepo.

El resultat

El rodatge de la pel·lícula va coincidir amb l’esclat del moviment del 15M el maig del 2011, la qual cosa va obligar a reescriure’n el final. El film es pot veure dividit en sis capítols separats o tot sencer a tall de llargmetratge. L’estrena de la pel·lícula es va fer durant la campanya electoral de les eleccions generals espanyoles del 20 de novembre.

Web i participació

La web compta també amb suggeriments didàctics i propostes d’acció individuals i col·lectives. L’objectiu és que l’espectador no es quedi només amb les reflexions de la pel·lícula, sinó que tingui la possibilitat d’aprofundir i de participar en campanyes i alternatives per a cadascuna de les problemàtiques amb l’objectiu de fer-lo partícip del projecte.

Mesa de trabajo4_130.jpg
Mesa de trabajo4_131.jpg
Mesa de trabajo4_132.jpg
Mesa de trabajo4_128.jpg
Mesa de trabajo4_127.jpg
Mesa de trabajo4_129.jpg