ves aball < Torna als projectes

II IPB World Peace Congress

Centre Delàs, International Peace Boreau

Web del projecte

El II Congrés Mundial de la Pau de l’International Peace Bureau és un espai per reunir i compartir experiències per a totes les persones implicades a moviments internacionals de pau i justícia. Promoure la inclusió d’una perspectiva de pau dins dels moviments socials per afrontar millor els reptes globals del nostre temps com l’emergència climàtica, la desigualtat racial i econòmica, la pandèmia de la Covid-19 o la crisi de persones refugiades. Conjuntament amb el Centre Delàs, hem conceptualitzat i realitzat l'espot de crida i la web del Congrés, així com editat un vídeoresum de la trobada.

En una entrevista recent, Noam Chomsky diu que "Cada problema al què ens enfrontem té una solució factible. Hi ha una solució factible per a la pandèmia... com ho sabem? Perquè molts països l'estan implementant. I per a l'escalfament del planeta? Sí, hi ha mesures factibles que compleixen amb els límits posats per l'IPCC, que ens ofereixen una oportunitat de solucionar el problema, fins i tot d'una existència millor. Les armes nuclears, òbviament, sabem què fer: desfer-nos d'elles. Si anem cas per cas, no hi ha gairebé res amb el que no sapiguem bregar. Què falta? La voluntat i el compromís. Ara bé, és la societat humana organitzada capaç d'arribar a aquest punt? La teva especulació és tan vàlida com la meva. L'única cosa que podem fer és esperar que sigui veritat, i posar tot el nostre esforç i energia a intentar que es faci realitat. No hi ha alternativa."

Aquestes declaracions són el punt de partida per la conceptualització de l'espot del II IPB Peace World Congress. L'acte, que s'ha celebrat a Barcelona, ha comptat amb la participació de personalitats internacionals com el mateix Noam Chomsky, Vandana Shiva, Jody Williams, Duarte Pacheco, Wada Masako, Beatrice Fihn i Jeremy Corbyn, entre altres. L'espai ha reunit expertes i defensores d'arreu i de totes les disciplines i formacions, incloses representants d’alt nivell i veus de l’àmbit comunitari. També s'hi han involucrat participants de diversos camps: organitzacions pacifistes, grups feministes i de drets civils, sindicats, ambientalistes, educadors, líders religiosos i espirituals, cooperants i defensors de drets. 

Equip

Direcció i guió de l'espot Pablo Zareceansky | Producció Raquel Bonell | Edició Hector Cornelles | Conceptualització i coordinació de continguts web Sonia Ros Muriel i Berta Diumaró | Web Felip LadrónLluís Pons i Ramon Porta

Hem col·laborat amb

Centre Delàs
International Peace Bureau (IPB)
Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)