ves aball < Torna als projectes

Fem banca amb valors

Ajuntament de Barcelona

Web del projecte

La Jornada internacional Fem Banca amb Valors, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i la Global Alliance for Banking On Values, es va dur a terme el novembre de 2017. La jornada ha situat Barcelona com un punt de trobada per tal que entitats financeres, administració pública i associacions de la ciutat puguin apropar-se a una banca basada en valors que serveixen a la comunitat. Una alternativa sòlida, amb resiliència a llarg termini i el més important de tot, que serveix a les persones i l’economia real.

Com hem treballat la campanya

Hem creat la campanya de comunicació integral participant en l'organització de l’esdeveniment amb Tàndem Social, des de la concepció fins als resultats. Hem buscat l’encaix, que per molta part de la societat encara és un oxímoron, entre banca i una filosofia empresarial ètica, amb valors.

Una campanya de comunicació on el relat, la gràfica i les xarxes socials s’han centrat en els pilars bàsics d’aquest model de banca, que ja ha arribat i ha canviat moltes ciutats del món. La Jornada ha reflectit que un canvi en les finances és possible i que, aquest canvi, ja està en marxa. No només perquè existeixen unes finances ètiques sinó perquè aquestes finances són les que financen el canvi cap a una societat més justa i amb menys desigualtats.

Què hem comunicat

De què parlem quan diem banca amb valors? Quins canvis implica? Quins valors defensa? Quins reptes i quins beneficis suposa posar en valor les persones per davant dels resultats econòmics?

El canvi és un concepte que triga temps, però avui hem sembrat la llavor d'una major consciència per tenir una relació diferent amb els diners Marcos Eguiguren, director executiu de @BankingOnValues

Entitats bancàries, empreses, administracions públiques i agents del tercer sector i l’economia social es van trobar per debatre reptes i trobar solucions. Es van compartir casos d’èxit de transició a una banca ètica i més sostenible. Una jornada pràctica per parlar d’economia real.

 

Equip

Direcció Sonia Ros Muriel | Comunicació Oriol Gironés | Disseny gràfic Salah Salas (9pt) | Vídeo Joaco Barcala

Materials

Hem col·laborat amb