ves aball < Torna als projectes

Continuem sumant pel futur

Oxfam Intermón

Un any més, l'ONG Oxfam Intermón, es troba amb les seves sòcies de Madrid i Barcelona per explicar tota la feina feta gràcies a la seva col·laboració a tot el món. Quepo hem acompanyat l'organització amb el disseny, la producció i l'execució dels dos actes.

Fotografia de l'acte d'Oxfam a Madrid

A la trobada, a més de presentar la feina feta durant l'any de l'organització, es van analitzar la campanya de notícies falses sobre la població migrant amb el medi Maldita.es i es va reflexionar sobre el paper de les COP i del futur de la lluita contra el canvi climàtic amb els activistes climàtics del Projecte Spark des de Madrid, Burkina Faso i Barcelona.

Però, sobretot, es van abordar les diferents crisis humanitàries que assolen el planeta, des d'Ucraïna fins al Iemen, el Sudan del Sud o Myanmar. Totes estan lligades a situacions d'una manca de drets humans bàsics i d'una desigualtat profunda entre la població. Tot i que els temps actuals no són fàcils, va quedar ben clar que són moltes les persones que es neguen a rendir-se, i que no deixaran de lluitar perquè totes podem viure en un futur millor.

I tot això conduït per Elena Gadel, que també va omplir de música el Palau de la Premsa (Mardrid) i el World Trade Center (Barcelona) interpretant en directe les cançons del seu espectacle “Les dones de la meva vida”.

Fotografia de l'acte d'Oxfam a Barcelona

Disseny de l’acte

Cada any Oxfam Intermon reuneix a les seves sòcies en una assemblea per relatar la feina feta, resumir les línies de treball de l’entitat i escoltar les seves preguntes. Aquesta trobada és molt més que una rendició de comptes, ja que també vol ser un acte entretingut i informatiu. En aquest any en concret, enmig d’un context de crisi per la guerra d’Ucraïna, l’entitat també volia afegir un component d’emoció i confiança en el futur, amb una clara apel·lació al públic assistent.

Guió 

Es va plantejar una gala on el contingut informatiu es barregés amb parts més emotives. Es va demanar a l’actriu Elena Gadel que conduís l’acte, i que combinés la presentació amb tres cançons triades per l’ocasió. Pel contingut informatiu, es va convidar Franc Cortada, director d’Oxfam Intermon, i les periodistes de Maldita.es, que van muntar un taller sobre notícies falses. I, per afegir un component de confiança en el futur, es va poder comptar amb els joves activistes climàtics del projecte Spark.

Audiovisuals

Per dinamitzar la rendició de comptes, les dades s’aportaven des de dos vídeos produïts per a l’ocasió. Aquestes peces audiovisuals, basades en el banc d’imatges que Oxfam Intermon construeix al llarg de l’any, resumien el treball de l’entitat en matèria de defensa dels drets humans i de lluita contra l’emergència climàtica. Amb el reforç de les imatges, la música i la veu en off, dues peces que eren molt informatives van adquirir un fort component emotiu.

Producció

Des de Quepo es va coordinar un equip de professionals i voluntaris format per una vintena de persones, i que es va adaptar en funció de les necessitats a Madrid i Barcelona. També es va dur a terme una intensa tasca d’ambientació dels espais escollits per celebrar l’acte, amb la incorporació d’atrezzo, cartelleria i il·luminació addicional. Per acabar, cal destacar que la gala va concloure amb un ambigú a partir dels productes de comerç just que distribueix l’entitat.

 

Equip

Direcció i coordinació Sonia Ros Muriel i Berta Diumaró Saperas | Producció Cristina Mañas Rubio | Continguts i guió Alexandre Casanovas López | Edició de vídeo Marina Freixa Roca | Disseny gràfic i aplicacions Chus Portela Ocaña i Alícia Manuela Ospina Pedraza | Regidoria de l'acte Manuel Lahera

DSC_9861.jpg
DSC_9952.jpg
DSC_9609.jpg
DSC01220.JPG
DSC_9499.jpg
DSC_9518.jpg
DSC_9964.jpg
photo_2022-12-22 15.27.16.jpeg
DSC_9634.jpg
photo_2022-12-22 15.27.13.jpeg
DSC_9822.jpg
DSC_9858_reducida.jpg
DSC_9747.jpg
DSC_9737_reducida.jpg
photo_2022-12-22 15.27.05.jpeg
DSC_9677.jpg
photo_2022-12-22 15.27.09.jpeg
DSC_9712.jpg
DSC_9791.jpg
DSC_0037.jpg

Hem col·laborat amb