ves aball < Torna als projectes

Barcelona Ciutat Diversa 2018

Vídeo de sensibilització sobre la vulneració de drets i la discriminació estructural que recau sobre les persones immigrades en relació a l’accés a l’habitatge a la ciutat de Barcelona; i cobertura audiovisual de La Trobada Barcelona Ciutat Diversa 2018, que organitza cada tardor el Consell Municipal d’Immigració de Barcelona.

Hem realitzat un vídeo eina sobre la vulneració de drets i discriminació estructural que recau sobre les persones immigrades en relació a l’accés a l’habitatge a la ciutat de Barcelona.

El vídeo té com a objectiu sensibilitzar sobre la discriminació estructural, social i legal que recau sobre les persones immigrades en l’accés a l’habitatge. Aquesta discriminació provoca condicions de vida inacceptables i situacions de vulneració de drets, de vegades desconegudes, i plenament denunciables.

A través de veus coneixedores d’aquesta realitat i amb propostes i recursos per combatre-la, el vídeo funciona com una eina, tant pel Consell com per les entitats que el formen, per donar a conèixer els recursos existents per atendre i denunciar aquests casos de vulneració de drets en l’accés a la vivenda, a la ciutat de Barcelona. 

El vídeo de sensibilització es va projectar en el marc de la Trobada Barcelona Ciutat Diversa 2018, una festa participativa i reivindicativa que organitza anualment el Consell Municipal d’Immigració i que té per propòsit contribuir a construir una ciutat plural i cohesionada a partir del reconeixement de la diversitat, de la convivència i de la interacció entre les entitats i la ciutadania, trencant estereotips i promovent la igualtat de drets i d’oportunitats.

Equip

Direcció i coordinació Lucía Andújar i Berta Diumaró Saperas | Producció Raquel Bonell | Càmera Maria Nova López | Muntatge Joaco Barcala | Disseny gràfic Chus Portela | Guió i coordinació del vídeo de cobertura Raquel Bonell | Gravació i muntatge del vídeo de cobertura Joaco Barcala

Amb la col·laboració d'Airun Serveis Culturals i totes les entitats que formen el Consell Municipal de la Immigració de Barcelona