- Català
- Castellano
Top Manta
Web del projecte“Barça o Barzakh” significa “Barcelona o mort”. Una campanya ideada per Top Manta, que recorda el dilema al qual s’han hagut d’enfrontar molts manters al sortir del Senegal i denuncia les polítiques de fronteres de la UE. Des de Quepo vam dissenyar la identitat visual de la campanya, la producció i edició de l’spot promocional, així com la producció i execució del pla de comunicació digital.
Top manta va llençar una col·lecció de dues samarretes amb un disseny que reinterpreta els codis visuals del Barça, però amb la personalitat de la marca social Top Manta. Vam dissenyar l’escut, el lema i la proposta tipogràfica, que recorda als dorsals de les equipacions esportives.
A partir del disseny de la samarreta, es va desplegar el sistema gràfic que es va aplicar a la comunicació digital, amb diferents tipologies de peces que inclouen infografies, tractament textual, o fotografia. Diferent recursos amb una direcció d’art molt cuidada que estructuren la narrativa a xarxes socials.
L’espot de llançament està fet amb imatges d’un partit de futbol a la platja de Barcelona amb manters i amics. Hi participen treballadors de Top Manta, els mateixos que confeccionen les samarretes, i persones del món de la cultura com Carlos Cuevas, Mushkaa, Maria Hein, Miki Esparvé, Mia Salapatau, Rita González i Ton Vieira. Vam produir la idea original de Top Manta i realitzant la coordinació tècnica de la jornada, així com la proposta de localització, sol·licitud de permisos, catering i producció del rodatge.
La producció de l’spot de campanya, va ser una obra a diferents mans, la realització és de l’equip de Nebraska, el guió de Top manta. L’equip de Quepo va realitzar l’edició i postproducció de la peça amb una proposta emocional i molt potent que va aconseguir records d’impacte i visualitzacions i la venta de milers de samarretes de la col·lecció.
El pla de xarxes s’ha desplegat als canals d’Instagram, Facebook, Tik Tok i X de Top Manta al llarg del mes de juliol de 2024 amb un doble objectiu: d’una banda, sensibilitzar la població sobre els motius de la migració forçada, la inexistència de vies segures per migrar i la dificultat d’establir-se en una Europa que castiga a les persones migrades amb l’exclusió, l’estigmatització i el racisme i d’altra banda aconseguir que el llançament de la col·lecció fos un èxit en termes comercials.
L’equip de Quepo va produir les peces visuals que articulaven la narrativa i els diferents missatges en tres blocs de continguts: l’origen, el trajecte i l’arribada de les persones migrades a Europa amb propostes audiovisuals, infogràfiques i textuals. Es van realitzar també l’adaptació dels continguts als diferents formats ( stories, carrusells etc). L’execució de la comunicació digital es va realitzar per complet en orgànic, amb molta cura de la gestió de la comunitat a totes les xarxes socials ( likes, seguidors, DMs etc) així com de la pàgina web i el correu electrònic.