ves aball < Torna als projectes

Associa't 2021

Web del projecte

L’Associa’t està adreçat al gran i divers teixit associatiu de la ciutat, des de les mateixes associacions i fundacions fins als espais comunitaris, les plataformes ciutadanes i els moviments socials que fan de Barcelona una ciutat més justa i democràtica.

Els objectius del projecte són contribuir a l'enfortiment dels projectes comunitaris i associatius, i donar visibilitat a la important tasca d’aquests ecosistemes comunitaris. A l'Associa't generem espais de trobada i aprenentatge mutu, treballem per activar sinergies, i impulsem iniciatives de comunicació i governança compartides. L'Associa’t promou els principis del Codi ètic de les associacions de Barcelona i hi està adherit.

L’Associa’t és un projecte per a les entitats, amb les entitats i que vol co-construir-se juntament amb les entitats; per això s’impulsa un sistema de diàleg comunitari que té per objectiu estrènyer la relació amb elles. La governança comunitària és un procés en construcció, que s'anirà articulant des d'aquest espai encomunitat.decidim, complementàriament amb les diferents trobades amb entitats, i els projectes compartits. 

D’acord amb l'interès dels mateixos projectes comunitaris i associatius, i identificant oportunitats dins el teixit, s’organitzen espais de trobada, ja sigui per a generar aprenentatge, per a identificar i activar xarxes o sinergies, que permetin catalitzar potencials latents i necessaris entre les diferents comunitats de la ciutat. En mitjà termini es pot anar consolidant una comunitat Associa’t amb aquestes xarxes i iniciatives, que potenciï el seu enfortiment i el treball comunitari entre elles.

Enfortim, un espai col·lectiu

Enfortim

L’Associa't és un espai de dinamització i enfortiment del treball comunitari i el teixit associatiu de Barcelona. És un espai viu i dinàmic que va prenent forma de diverses maneres: a través d'espais d’aprenentatge col·lectius; espais per al diàleg entre associacions i col·lectius diversos vinculats a l'acció comunitària de la ciutat, i desenvolupant instruments que siguin útils per al conjunt de les organitzacions de Barcelona.  

Decidim

L'Associa't és un programa impulsat des de l'Ajuntament de Barcelona, per a l'enfortiment de l'associacionisme i l'àmbit comunitari, però aquest impuls s'ha de construir des de l'acord amb els mateixos espais comunitaris i associatius de la ciutat. 

L'Associa't també és un procés de diàleg, en què les entitats diuen la seva, participen en els debats i fer propostes de millora. Per això hem posat en marxa EnComunitat, una plataforma Decidim on es pot impulsar els processos d'enfortiment del teixit associatiu i comunitari de Barcelona.

La Festa de l'Associa't

La Festa de l'Associa't ens apropa a la riquesa, la diversitat i la vitalitat d'aquest teixit durant les festes de la Mercè.  

És un projecte del qual ja s’han fet cinc edicions i es coprodueix des de la Direcció de Serveis d'Acció Comunitària de l'Ajuntament de Barcelona, juntament amb totes les entitats participants, que són les que autogestionen les activitats del programa de l’Associa’t; també hi col·labora l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i altres departaments municipals.

Ràdio Associa't

Ràdio Associa’t és fruit de la feina conjunta de 9 ràdios comunitàries de Barcelona coordinades per Torre Jussana. Les emissores treballen plegades en una programació conjunta per oferir una marató de ràdio que es pot seguir en directe des de l’estudi habilitat en diferents punts de la ciutat durant les festes de la Mercè, per streaming a través de La Veïnal TV (laveinal.cat) i en diferit al canal de YouTube de l'Associa't.

Equip

Direcció Cris Mañas i Pablo Zareceansky | Comunicació Mar Redondo Justel | Dinamització comunitària Uri Josa | Producció Raquel Bonell | Maquetació Chus Portela | Fotografia Pere Virgili 

Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021
Associa't a la festa 2021